Månadsbrev juni/juli

Hej!

Här kommer ett oturligt nog försenat månadsbrev för juni/juli.

 

Värdet på prisborden

Styrelsen vill påminna alla klubbar att alltid försöka att se över värdet på era prisbord runt om i landet. Prisbordet ska uppstiga till ett värde av 40% av intäkterna från tävlingen. Ett tips är att ha en prisansvarig som håller koll på värde och standard på priserna. Tänk på att ett rykte om bra prisbord kan dra till sig fler tävlande! Tänk gärna även lite på att låta era deltagare ha lite valmöjligheter så att man inte lägger upp priser så att det blir exakt lika många som placeringar. Detta kan resultera i ett ”tvunget” pris till de sista placerande vilket inte alltid är så kul för eventuella deltagande. Variation så att det finns något som passar alla är också något som är viktigt att ha med när man gör prisbord.

 

Både för- och efternamn på tidtagare

När man som domare fyller i vem som är tidtagare i en eventuell klass på Skuttli eller på fysiska protokoll ska man använda sig att fullständigt namn med för- och efternamn. Det är ej tillåtet att använda sig av smeknamn eller ofullständiga titlar.

 

Tävling utanför klubbens län

Det har uppkommit en fråga om hur man ska ställning till att hålla tävlingar utanför klubbens egna län. I fall där man vill hålla eventuella tävlingar utanför länet är det helt okej, men man ska understryka i tävlingsannonsen att certifikatet ändå infaller under klubbens län oavsett om tävlingsplatsen är utanför detta län.

 

Byte från Sveland Cup till Agria Cup

Som många av er säkert redan har märkt så har vi bytt sponsor för dessa deltävlingar och därför har även cupen bytt namn från Sveland Cup till Agria Cup då vi nu har avtal med Agria istället.

 

Förkortningar av orden Champion, Great, Super och Grand i namn

Dessa ord får inte användas i tävlingsnamn, men även förkortade versioner som kan tolkas som det fullständiga ordet är inte tillåtet. Ett exempel på detta skulle vara att döpa sin kanin till ”Champ” är inte tillåtet då det är en förkortning av ordet ”champion”.

 

Admin på Skuttli

Om man får problem med Skuttli och behöver en person med behörigheten att hjälpa till kan man höra av sig till Liv Hagman (WKH), Jennie Svensk (HäKH) och Erika Djerf (ÖKH) som är admin och har extra behörigheter.

 

 

 

Datum att hålla koll på:

29-30/7 Agriacup (Agria 29:e) Hudiksvall arrangör HäKH

1/9 Sista ansökningsdag för SM i rak och längd, Agria Cup, Årsstämman och domarkursen 2018

30/9-1/10 SM i krok och höjd, Skåre, arr Värmlands Kaninhoppare

 

 

Bra adresser:

SKHRFonline – http://online.skhrf.com

Styrelsen – styrelsen@skhrf.com

Kansliet – kansliet@skhrf.com

Domarkomittén – DK@skhrf.com

Avelsgruppen – AG@skhrf.com

Valberedningen – valberedningen@skhrf.com

Kaninregistret – KR@skhrf.com

Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com

Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com

Sammanställt av Sara Johansson

 

Vi sponsras av

agria_djurforsakring_800