Månadsbrev December

Hej på er!
Nu är snart 2016 slut och vi kliver in i ett nytt år. Året som gått har varit påfrestande för oss alla med de stora utbrott av RVHD som drabbat flera klubbar. Jag antar att jag inte är ensam om att hoppas på ett bättre 2017 där vi kan få utöva vår hobby utan den stora oro som till stor del präglat detta år.

RVHD i Södertälje
På tal om RVHD har det bekräftats RVHD på vildkaniner i Södertälje. Det betyder att kommunen är satt i karantän tillsvidare. StKH skulle ju som vanligt invigt kaninhopparåret med Stockholmstrofén och Sollentunacupen i just Södertälje. Nu har klubben sett över olika alternativ och tävling kommer bli av om än i ny tappning. Jag är nog inte ensam om att uppskatta det jobb klubben har lagt ner för att vi ska få vår traditionsenliga Kistatävling även om den inte längre hålls i Kista.

Stämman 2017
Ja vi fortsätter tjata om stämman men snart är vi där och då är det mycket som behöver har ordnats innan dess. Som sagt ligger stämman tidigare än vanligt i år vilket gör att klubbarnas årsmöten måste läggas tidigare också. Senast 8/3 måste årsmötet ha hållits och vara inskickat till förbundet. Som vanligt kommer minsta antal ombud fastställas vid årskiftet 2016-2017och därefter kan antalet ombud enbart öka och inte minska.

Nya regler 2017
I och med att vi passerar nyår börjar en del nya regler gälla. En total sammanställning hittar ni i förra Rikshoppet men jag tänkte ta med några viktiga regler som kan vara bra att tänka på
– Utländska kaniner får inte längre tävla med sitt gårdsnamn. Detta gäller även kaniner som redan idag är registrerade i vårt register med ett utländskt gårdsnamn
– Tävlingsprogrammet för Agria cup, Stämman och SM måste finnas upplagt på Skuttli minst 1 månad innan sista anmälningsdag.
– Fullständiga resultat från alla klasser utom miniklassen måste publiceras på Skuttli inom 2 veckor. För mini måste samtliga placeringar publiceras.
– Dela på ekipage med samma antal fel till final får bara göras i undantagsfall som ex. påfallande mörker, utrymning av lokal. DK kommer gå ut med riktlinjer för hur detta får användas. Delar man på kaniner med samma antal fel så ska det rapporteras till förbundet.

Sociala medier
På sista tiden har vi fått in del tråkigheter till styrelsen ang personer som känner sig kränkta och uthängda på sociala medier. Vi vill påminna alla om att det är viktigt att tänka på hur något man skriver kan uppfattas och det är viktigt att alltid hålla god ton. Tänk på vad ni lägger ut och diskutera inte andra människor/andras val . Man behöver inte hålla med om allting men det är viktigt att inte hänga ut andra för att man har olika åsikter. Skriv inget ni inte skulle säga direkt till personen. Detta gäller även om man inte nämner personer vid namn. Ingen ska behöva känna sig uthängd.

Till sist vill vi i styrelsen önska alla därute ett riktigt gott nytt år. Vi ses ute på banorna 2017.

Datum att hålla koll på:
1/3 Sista ansökningsdag för SM i krok och höjd 2017
8-9/4 Årsstämman och Stämmantävlingen (stämman 8/4) Årsta, arrangör ULKH
13-14/5 SM i rak och längd Hallstahammar, arrangör MKH
25-28/5 Domarkurs Iggesund, arrangör Hälsinge KH
17-18/6 Agriacup (Agria 17:e). Österjörn, arrangör ACKH
15-16/7 Agriacup (Agria 15:e) Falsterbo, arrangör SKH
29-30/7 Agriacup (Agria 29:e) Hudiksvall arrangör HäKH

Bra adresser:
SKHRFonline – http://online.skhrf.com
Styrelsen – styrelsen@skhrf.com
Kansliet – kansliet@skhrf.com
Domarkomittén – DK@skhrf.com
Avelsgruppen – AG@skhrf.com
Valberedningen – valberedningen@skhrf.com
Kaninregistret – KR@skhrf.com
Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com
Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *