Månadsbrev oktober


Hej på er!

Så här i slutet av månaden kommer som vanligt månadsbrevet med lite information.

 

Stämman

Även om det känns konstigt så är 2016 snart slut och det innebär att det är dags att börja planera inför den viktigaste händelsen på året i SKHRF nämligen årsstämman. Stämman hålls  8/4 i Uppsala. För den enskilda klubbens del innebär det att ni måste ha hållit årsmöte och skickat in årsrapporten till förbundet senast 8/3. Lite tidigare än det brukar vara så tänk på det när ni planerar årsmötena.

 

Nytt år – nya regler

I samband med ett nytt år börjar också de nya reglerna från årsstämman 2016 att gälla. Ta gärna en extra kik i senaste Rikshoppet så ni vet vad som är nytt eller ändrat.

 

Byte av styrelsemedlem.

Det händer ibland att styrelsemedlemmar ute i klubbarna behöver hoppa av sitt uppdrag och ersättas av någon annan. Enligt korrekt föreningspraxis kan styrelsen själv fördela om poster mellan sig om det är styrelsen som konstituerat sig. Men poster som en specifik person väljs till på årsmötet kan inte läggas över på någon annan utan ett extrainsatt årsmöte/medlemsmöte. Det innebär att väljs ordföranden på årsmötet och denne av någon anledning måste hoppa av så behövs ett extra insatt årsmöte för att välja en ny ordförande. Sitter ordföranden däremot kvar i styrelsen men behöver avlastas en tid kan den vice ordförande som styrelsen själv utsett gå in och sköta ordförandens uppgifter. Viktigt att tänka på då är dock att den ordinarie ordföranden fortfarande har kvar sitt ansvar om ordförande.

 

Domarrapport

DK har beslutat att från och med i år är det okej att bara rapportera dömda klasser via Skuttli, man behöver alltså inte fylla i excelrapporten för 2016 års dömning. Skuttli sköter rapporteringen automtiskt så som domare behöver man inte göra något. Vill man veta hur många klasser man har dömt så kan man klicka in Resultat -> Domarrapport på Skuttli.

 

Redaktör för Rikshoppet.

RH har fått en ny redaktör. Det är Tilde Wilhans som axlat ansvaret för vår fina tidning.

 

SM Team

Tidigare har styrelsen informerat om tänkta SM Team för att få till arrangörer för SM varje gång. Just nu upplever vi dock ett ökat intresse för att arrangera SM och ansökningar har kommit in inom ansökningstiden. Det gör att vi tillsvidare bordlägger SM teamen och hoppas på att trenden håller i sig. De tankar och ideer som spånats fram hittills spar vi inför framtiden om det skulle bli aktuellt att använda sig av SM Team.

 

Ansökningar som arrangemang

På tal om ansökningar till arrangemang så vill vi uppmana klubbarna att kommunicera med varandra inför sina ansökningar. På så sätt hoppas vi kunna fördela arrangemangen bättre men även slippa göra klubbar besvikna som inte får arrangemanget på grund av andra sökande. Varje arrangemang kan ju bara ha en arrangör även om vi har flera jättebra ansökningar. Vi vet att flera klubbar har samarbeten med sina närmsta klubbar och där vore det ju jättebra att lyfta vilka arrangemang man tänkt söka om. Vem vet kanske kan ni samarrangera något också!

 

Agria cup (fd Sveland)

Nu är det klart att Hälsinges Agriatävling (fd Sveland) kommer att hållas 29-30/7 i Borgarparken i Hudiksvall. Sveland den 29:e

 

Datum att hålla koll på:

1/3 Sista ansökningsdag för SM i krok och höjd 2017

8-9/4 Årsstämman och Stämmantävlingen (stämman 8/4) Årsta, arrangör ULKH

13-14/5 SM i rak och längd Hallstahammar, arrangör MKH

17-18/6 Sveland/Agriacup (Sveland/Agria 17:e). Österjörn, arrangör ACKH

15-16/7 Sveland/Agriacup (Sveland/Agria 15:e) Falsterbo, arrangör SKH

29-30/7 Sveland/Agriacup (Sveland/Agria 29:e) Hudiksvall arrangör HäKH

 

Bra adresser:

SKHRFonline – http://online.skhrf.com

Styrelsen – styrelsen@skhrf.com

Kansliet – kansliet@skhrf.com

Domarkomittén – DK@skhrf.com

Avelsgruppen – AG@skhrf.com

Valberedningen – valberedningen@skhrf.com

Kaninregistret – KR@skhrf.com

Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com

Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com