Månadsbrev September

Hej på er!
Här kommer lite information från förbundet.

SM i krok och höjd.
Sedan förra brevet har SM i krok och höjd avverkats ÖLKH visade att man kan ro iland ett så stort arrangemang på väldigt få medlemmar. Bra jobbat! Stort grattis till den dubbelfaldiga svenska Mästaren Lövets S Ch Sundance Kid och Tina Larsson samt till övriga pallplacerade.

SM i rak längd
Nästa års SM i rak och längd kommer att hållas i Hallstahammar 13-14/5. Arrangör Mälardalens KH

Årsstämman
2017 års årsstämma kommer att hållas 8 april i Uppsala. Arrangör Uppsala Läns KH. Som vanligt hålls stämmantävlingen dagen efter.

Sveland cup/Agria cup
Sveland cups deltävlingar kommer att hållas
17-18/6 (Sveland 17:e). Österjörn, arrangör ACKH
15-16/7 (Sveland 15:e) Falsterbo, arrangör SKH
22-23 eller 29-30/7 arrangör HäKH- Datumet är inte helt spikat än men kommer bli det snarast

Som vi tidigare gått ut med kommer vi byta sponsor till Agria 1/1 2017. Det innebär att cupen inte kommer heta Sveland cup längre men exakt vilka förändringarna kommer bli kommer det komma information om så fort vi har avtalet helt spikat.

Domarläger 2017
Vem som ska arrangera domarlägret nästa år är inte beslutat än men ansökningar finns och det kommer bli ett läger under våren.

Coccidios
Styrelsen har fått in en del rapporter om kaniner med Coccidios. Vi vill därför be alla vara uppmärksamma, framförallt på unga kaniner som växer dåligt eller verkar slöa. I de fall man misstänker att något inte står rätt till kan man skicka in avföringsprov på analys och ganska snabbt få svar på om det finns en onormalt hög förekomst av coccidier. Mer information om Coccidios finns i vår sjukdomshandbok.

Redaktör
Rikshoppet söker fortfarande efter en ny redaktör. Tyvärr kan inte Rikshoppet komma ut om det inte finns någon som kan tänka sig vara redaktör och ansvarig utgivare. Är du sugen på att anta utmaningen? Skicka iväg ett mail till styrelsen.

Tävla utomlands
Styrelsen har fått frågor om vad som gäller om man vill tävla utomlands och kommit fram till att gör man det kan inte pinnar och certifikat räknas här i Sverige. Det är för svårt att hålla reda på alla länders regler för att säkerställa att det är tillräckligt lika våra för att pinnar/cert ska kunna räknas. Däremot ser vi gärna att man ändå åker iväg och besöker andra länder för att förhoppningsvis längre fram kunna ha ett etablerat samarbete där pinnarna kan räknas.

Datum att hålla koll på:
1/3 Sista ansökningsdag för SM i krok och höjd 2017
8-9/4 Årsstämman och Stämmantävlingen (stämman 8/4) Årsta, arrangör ULKH
13-14/5 SM i rak och längd Hallstahammar, arrangör MKH
17-18/6 Sveland/Agriacup (Sveland/Agria 17:e). Österjörn, arrangör ACKH
15-16/7 Sveland/Agriacup (Sveland/Agria 15:e) Falsterbo, arrangör SKH
22-23 eller 29-30/7 Sveland/Agriacup arrangör HäKH

Bra adresser:
SKHRFonline – http://online.skhrf.com
Styrelsen – styrelsen@skhrf.com
Kansliet – kansliet@skhrf.com
Domarkomittén – DK@skhrf.com
Avelsgruppen – AG@skhrf.com
Valberedningen – valberedningen@skhrf.com
Kaninregistret – KR@skhrf.com
Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com
Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com