TBT – Tillbakablick i Rikshoppet

tbt_banner

Ur Rikshoppet nr 1 februari 2004

Min allra första tävling

Nu ska ni få höra om min första tävling. Det var en halvkylig aprildag och jag vad jättenervös. Nu skulle jag äntligen få se om min och Robins träning hade gett resultat. Vi gick in i hallen och hittade rätt ställe där kaninburarna skulle stå.
Robin verkade lugn (kanske aningen för lugn).doldkanin
Jag gick och köpte en tävlingsbok som jag fick hjälp att fylla i.

Nu började dom andra ta ut sina kaniner så jag började ta ut Robin också. Men det ville då inte Robin! Han vägrade att komma ut ur transporten.
Till slut fick jag ta av locket på buren för att få ut honom.

Jag satte honom på golvet för att han skulle få sträcka på benen innan start. Alla andra kaniner sprang omkring som galningar, men inte Robin. Han satt och luktade på min sko i 20 minuter tills att det var vi som skulle hoppa fram.
På framhoppningen hoppade han inte över ett enda hinder, men jag trodde fortfarande att det kanske skulle gå bra för oss.

Äntligen var det vi som skulle hoppa! Vi fick startsignal och jag puttade lite smått med handen i baken på honom. Men Robin tänkte inte hoppa idag! Han skulle sitta och stirra framåt i ca en minut. Då hoppade han fram till starthindret och skuttade med ett litet språng över det. Men efter det satte han sig ett tag till för att kolla in det första hindret. Han tog något trevande skutt mot hinder nummer ett.
Bara 30 sekunder kvar. Nu kom vi över första hindret också!
Men där tog tiden slut.

Det blev kanske inte den mest lyckade debuten men Robin gjorde i alla fall det bästa han kunde just då och hade ju faktiskt aldrig tävlat förut.
Det viktigaste är i alla fall att ha kul, och det hade vi verkligen!

av Kajsa Tibbling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *